Holistička Masaža

 

Holistička masaža je posebna i izuzetna jer deluje na biće u celini tako što uspostavlja harmoniju na mentalnom, emocionalnom i fizičkom nivou. Ovom masažom možemo umiriti misli i uvesti sebe u duboku relaksaciju i tako ublažiti posledice stresa.

Tehnika holističke masaže je nastala kombinovanjem više komplementarnih tehnika, u kojima se prepliću najefikasniji elementi zapadnih i istočnih masaža. U njoj su objedinjene tehnike Shiatsu, Ayurvede, refleksologije, akupresure glave i stomaka, limfne drenaže… Ove tehnike deluju u sinergiji dajući snagu masaži da deluje na suptilne energetske kanale, čakre i akupresurne tačke. Dobro kombinovane tehnike su proizvod znanja o sistemima, organima i isceljujućim procesima, energetskim kanalima i zonama. U nekim tehnikama holističke masaže posvećuje se pažnja disanju, koje podstiče energetski protok u organizmu.  Terapeut sa klijentom uspostavlja odnos pun pažnje, poštovanja I razumevanja i zato je psihološki efekat masaže uslovljen njihovim harmoničnim odnosom. Terapeut takođe ima more poznavati medicinsku istoriju klijenta kao i socijalne faktore i emotivna iskustva, jer se sve to odražava na opšte fizičko stanje. Vrhunski holistički terapeuti primenjuju različite tehnike u skladu sa trenutnim potrebama klijenta i to je suština holističkog pristupa. Raditi holističku masažu znači spoznati psihičko stanje klijenta.

Za ovu masažu se koriste prirodna ulja kao gotova mešavina esencijalnih ulja u baznom ulju. Dobro odabrana esencijalna ulja pojačavaju dejstvo masaže primenjujući se na odgovarajuće energetske zone gde im je dejstvo najsnažnije. Pritisak koji se koristi tokom masaže varira od delikatnog do malo jačeg, ali nikada tako snažnog kao u dubokoj tkivnoj masaži.

Posle masaže bi trebalo da se osećamo lakši, puni energije, oslobođeni napetosti i sa više samopouzdanja. U holističkom pristupu, bol ili bolest znači istovremeno i disbalans na fizičkom, mentalnom i emotivnom nivou, a masažom pokušavamo da stimulišemo samoregulacione mehanizme. Holističke masaža ima doprinos u preventivnoj medicini.

 

Akcija Meseca
Akcija Meseca

desno-linija

maderoterapija
maderoterapija

desno-linija

MSCM

Dermclar

desno-linija

sitemap

desno-linija