Biološki Tretman Lica

 

Biološki tretman lica je intenzivna nega kože i podrazumeva korišćenje preparata koji nose različite bioaktivne supstance. Ove supstance deluju na rod ćelija i biološke procese koji se odvijaju u koži. Različiti bio-tretmani deluju na brže obnavljanje kože tj. regeneraciju, navraćanje ili održavanje nivoa vlažnosti kože, stimulišu stvaranje kolagena i elastina i održavanje jedrine i čvrstine kože i mišićnog tonusa, daju koži dobru boju ili uklanjaju pigmentacije različitog porekla. Jednom rečiju deluju preventivno ili aktivno na starenje kože.

 

Protokoli i preparati ovih tretmana su različiti ali ono što im je zajedničko je:

- piling
- masaža lica, vrata i dekoltea
- serum ili koktel aktivnih komponenti
- bioaktivna maska
- krema

 

Piling može biti:

- mehanički, aparativni odnosno mikrodermoabrazija
- hemijski (blaga kiselina u zavisnosti od stanja i problema na koži)
- enzimski (za vrlo fine, tanke i osetljive kože)

Masaža pokreće cirkulaciju u koži, potkožnom tkivu i mišićima. Deluje na tonus mišića lica, smanjuje napetost i stvara osećaj opuštanja i relaksacije celog tela. Masaža stvara dobru podlogu za bolji učinak seruma i bioaktivne maske.

Serumi se utrljavaju ili unose različitim aparatima, a neki se nanose na kožu ispod bioaktivne maske.

Bioaktivne maske su nosioce aktivne supstance. One su za jednog klijenta i jednu upotrebu. Mogu biti celulozne već pripremljene, natopljene serumom u hermetičkom pakovanju ili su dvokomponentne i pripremaju se neposredno pre nanošenja ili se aktiviraju direktno na licu. Tokom nekih tretmana koriste se dve maske u zavisnosti od preparata i protokola.

Biološki tretman lica se preporučuje kao opšta jednomesečna nega ili u seriji od 4 do 8 tretmana (jednom nedeljno) kao intenzivna nega 1-2 puta godišnje. Može se raditi u kombinaciji sa klasičnim tretmanom. Koji tretman će biti najprikladniji određuje kozmetičar prema stanju i potrebama kože.

colagen

colagen

Akcija Meseca
Akcija Meseca

desno-linija

maderoterapija
maderoterapija

desno-linija

MSCM

Dermclar

desno-linija

sitemap

desno-linija