Ayurveda Masaža

 


Ayurveda je staroindijski tradicionalni oblik lečenja koji zdravlje definiše kao ravnotežu čovekove fizičke, mentalne I duhovne strane. Prema tom učenju ljudsko telo se tretira kao celina i njegovi delovi se ne mogu pojedinačno lečiti. Zbog toga se posebna pažnja posvećuje prevenciji i aktivnom stvaranju dobrog zdravlja.

Sanskritski naziv Ayurveda je kombinacija reči ayu (život) i veda (znanje). Drevni prevod reči Ayurveda je „znanje o životu“ ili „ispravan život“ i njeni principi su univerzalno primenjivi. Oni koji žele ziveti srećan i inspirativan život mogu koristiti mudrost koju Ayurveda ima, jer se bazira na drevnim vedskim spisima koji su nastali 3000. god. pre Hrista.

Ayurveda masaža je jedna od najstarijih tehnika masaže koje se koriste za balansiranje energetskih centara koji služe kao aktivatori energije. Temelji se na tradicionalnoj indijskoj medicini, koja zagovara prirodan i zdrav način života. U Ayurvedi je masaža veoma hvaljena i preporučena kao svakodnevna praksa.

Prema ayurvedskoj filozofiji postoje tri konstitucije ljudi: vata, pitta i kapha. U svakoj osobi preovladava jedna od te tri konstitucije ali pošto nisu svi ljudi isti, za svakog pojedinca se individualno određuju postupci i lečenje. Zato se pre same masaže mora prepoznati tip osobe i njeno stanje pa prema tome odrediti tehniku i način masaže. Masaže se izvode veome sporo i nežno, bez pritiska sa toplim uljem čime se postiže potpuno opuštanje i oslobađanje od nagomilanog stresa. Pored toga, važno je usmeriti pokrenute toksine iz tela. Jedan deo se oslobađa tretmanima koji izazivaju znojenje, dok se drugi deo eliminiše kroz probavni sistem.


Efekti ayurvedske masaže


- Oslobađanje od emotivnih blokada
- Eliminacija otoka
- Eliminacija bola
- Rešavanje problema glavobolje i nesanice
- Balansiranje krvnog pritiska
- Jačanje imunog sistema
- Poboljšanje protoka vitalne energije


Od 2009. Godine Ayurveda je jedna od priznatih tradicionalnih tehnika od strane Ministarstva zdravlja Srbije.


 

Akcija Meseca
Akcija Meseca

desno-linija

maderoterapija
maderoterapija

desno-linija

MSCM

Dermclar

desno-linija

sitemap

desno-linija